21 september tot en met 24 september
Door: jetje
Blijf op de hoogte en volg Henriette (jetje)
29 September 2006 | Suriname, Paramaribo
Ik hou jullie graag op de hoogte, dus bij deze.
donderdag 21 september heb ik via Jelmer (een andere nederlandse stagaire die ik had leren kennen, via de site wereldwijzer, waar mensen berichten achterlaten die in het buitenland zitten) een andere kamer geregeld. Ik had afgelopen dinsdag wat met hem gedronken bij het Vat. En toen vertelde hij dat hij nog alleen zat in zij "stagaire" huis en er dus nog veel kamers vrij waren. Aangezien ik snel weg moest bij die tweede Wim (wim wam lion), aangezien hij Hester had proberen te zoenen, heb ik Jelmer gebeld en het nummer van het bedrijf gevraagd die die kamers regelde. Dezelfde dag ben ik nog vertrokken en verhuisd naar de wijk Uitvlugt, de andere kant van de stad. Dit betkende dus de derde keer verhuizen in 2,5 week tijd, niet erg tof dus, want zo krijg je niet echt een plekje waar je je thuis voelt en veilig voelt. Hopelijk dit adres wel!
Vrijdags heb ik me een beetje gesettled en ben ik bij het internaat geweest om dan toch eindelijk maar eens achter me fiets (die ik zou gaan huren van het internaat) aan te gaan. Daar aangekomen bleek dat de andere stagaires die twee weken later gekomen waren dan ik, al een fiets hadden en dat ze voor mij er nog niet een klaar hadden. Dhr. Romalho was niet aanwezig en zou pas zondagavond terug zijn. Kortom nog GEEN fiets! Balen want de afstanden zijn te groot en onveilig om te lopen (wel stukjes in het centrum hoor), dus alles moet met de taxi.
Zaterdag 23 september had Hester em aangeboden om mee te gaan op het bedrijfsuitje (family day) van haar stage bedrijf Asuria.
Dus om 8 uur moesten we aanwezig zijn bij een van de kantoren van Asuria aan de henk Aronstraat. Werden we ontvangen met een broodje en een drankje en vertrokken we tegenhalf negen naar Overbridge. Dit is ongeveer een uurtje van Paramaribo af. (zie het kaartje).
Daar aangekomen hebben we een "hutje" uitgezocht en hebben we lekker gezwommen en spelletjes gedaan (oud hollandse, zaklopen, koek happen), hester en ik hebben meegedaan aan het koek happen (donuts), dat was erg lachen.
Hier hebben we ons heerlijk vermaakt (natuurlijk ook weer lekker gegeten, surinamers houden van eten) op kosten van Asuria.
Tegen half zeven waren we weer terug in paramaribo. Een collegatje van hester, Carmen, heeft ons toen naar het nieuwe adres van Hester gebracht met haar man.
Daar aangekomen kreeg ik een sms van jelmer dan de tuinset bij ons huis gejat was. Ik was bang dat dieven nu zouden weten dat het alarmsysteem niet werkte van ons huis. Omdat ik me niet helemaal lekker voelde bij het idee, bood Dyron (de "huisbaas" van hester) aan om daar te blijven slapen in een legeerkamer. Zo gezegt zo gedaan. hester en ik hebben lekker een filmpje gekeken en zijn op tijd naar bed gegaan.
Zondag ging Dyron zeilen met zijn bood, met vrienden van hem en we mochten mee! erg leuk.
We moesten eerst wat vrienden oppikken en hebben toen ongeveer een half uurtje gereden naar de ligplaats van de boot toe. Daar aangekomen hebben we de spullen in een klein roeibootje gepakt en zijn we naar de zeilboot gevaren. Doordat de suriname rivier getijden kent, kun je een boot niet aan een stijger vast maken. je moet er dus met een ander bootje naar toe. Wel grappig.
We hebben een aantal uren gezeild (wa helaas niet erg veel wind, maar we kwamen vooruit), onder de grote brug door in paramaribo. Tot het tij en de wind begon te keren, toen hebben we de zeilen naar beneden gehaald en lekker gezwommen in de rivier.
Eenmaal weer aan boord zijn we terug gezeild tot aan domburg. en toen weer in het donker terug naar de ligplaats.
Het is hier altijd donker om 7 uur. (twaalf uur licht en twaalf uur donker, is het standaard).
Het was een heerlijke dag, alleen weer last van me buik aan het eind van de dag, maar goed.
tot zover...
liefs Jetje